İSTANBUL / SARIYER - Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Merkez Mah. Şehit Mithat Yılmaz Cad. No87 Sarıyer / İstanbul
Vizyon
Milli Eğitim Temel Kanunu’nda yer alan genel amaçlar ve temel ilkeler ile sağlık eğitiminin özel amaçlarını özümseyip sorumluluğunun farkında, Atatürk ilke ve inkılaplarından asla ödün vermeden, hayatı korumak ve sağlığı yüceltmek için her türlü çabayı gösteren ve sağlığı tehdit edebilecek her türlü girişimden sakınan, hemşirelik alanında uluslararası nitelikte donanımlı sağlık personeli yetiştirmek ve yükseköğretime öğrenci hazırlamak , sağlık alanında öncü bir lise olmayı hedeflemektedir.
Misyon
Bilim ve teknoloji ışığında, meslekî alanda en son bilgilerle donatılmış ,hümanist,sorumluluklarının bilincinde ,yüksek mesleki becerileri ile herhangi bir ırk, inanç ,siyasal veya sosyal bir ayırım gözetmeyen ,hastalarına sağlığı yüceltmek amacıyla bakan, bütün değer ve inançlara saygı duyan, diğer sağlık çalışanları ile işbirliği içerisinde çalışacak olan hemşirelik mesleğinin bütünlüğünü korumak amacıyla çaba sarf eden bireyler yetiştirmektir
Saatler
Pazartesi, salı ve çarşamba günleri 08.30-15.30, Perşembe günü: 08.30- 17.10 Cuma günü : 08.30- 16.20
Doğalgaz - Kalorifer
Ulaşım
Okulumuz Sarıyer Merkez´de yer almaktadır. 25Y, 40B, 25E, 150, 151, 41C, 59RS İETT otobüsleri ve Minibüs ile ulaşım sağlanmaktadır. Okulumuz Hüseyin Kalkavan Lisesi durağındadır.
Sarıyer Merkez mah. Şehit Mithat Yılmaz Cad. No: 87 Sarıyer
Sarıyer Merkezde.
2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 9.sınıf kontenjanımız 200 kişidir.
ERASMUS 2021 "Sağlıkta İstihdam İçin Avrupa Stajı"